top of page

Bag om kameraet 

Pauline Klosterskov

Pauline Klosterskov Jensen, ejer og fotograf ved KlosterskovFoto. 

''Fotografering er et helt specielt sprog, der fortæller en historie uden brugen af ord''

384329175_1004968870831276_1092830196529726683_n_edited.jpg

Min tilgang

Når du/i møder mig, vil i opleve en person der snakker meget. Dette gør jeg primært for hurtigt at få en føler på hvor i er henne i forhold til stemning, nervøsitet, har i prøvet det før, er der noget i er nervøse for,  hvilken stemning er børnene i, og meget mere. Igennem mit ''Day Job'' som sygeplejerske på en akutmodtagelse, er jeg van til hurtigt at skabe kontakt, stille spørgsmål og skabe relation.  Dette bruger jeg rigtig meget i mit arbejde som fotograf. Jeg snakker også meget for at i skal føle jer godt tilpas, i skal ikke være i tvivl om hvad jeg tænker, hvad jeg laver når jeg kigger ned i kameraet, hvad i skal gøre og hvad planen er for tiden vi har til fotografering. På den måde vil jeg også hele tiden guide jer og hjælpe til at i får den bedst mulige oplevelse foran kameraet. Jeg bruger meget humor i min fotografering, specielt hvis der er børn med.  Er der børn med til fotograferingen, er min holdning at det foregår mest på deres præmisser. Ment på den måde at jeg kan guide jer til hvordan i får levende og dejlige billeder som minder, ved bare at være jer selv, og være jer som familie. Jeg er heller ikke bange for at deltage i fangeleg, gemme leg , kravle rundt på græsset eller kaste med sten, hvis det er det der kan skabe tryghed og give jeres børn er sjov oplevelse ved fotografering. Derfor guider og opfordre jeg også forældre til leg og samvær med deres børn fra starten af fotograferingen.  Sidste men ikke mindst er jeg af person meget ærlig. Dette nævner jeg så DU VED, at jeg er her for at give jer de bedste minder med hjem. Jeg er derfor ikke bange for at rette til på folk så, man så vidt muligt undgår dobbelt hagen, bede jer rette ryggen, ryste kroppen eller andet relevant.

Min fotograferings stil/ metode

Ved både bryllup-, Konfirmation-, portræt og familie fotografering bruger jeg samme metode og fotograferings stil. Jeg bruger rigtig meget bevægelse og semiopstillede billeder.  Semiopstillede billeder er når jeg beder jer som familie, som par eller enkelt person at stå et bestemt sted, nogle gange også på et bestemt måde.  Forskellen fra de helt opstillede billeder er at jeg anvender rigtig meget kommunikation og naturlig bevægelse til at give billederne det naturlige look, og for at i som er foran kameraet føler det naturligt.  ​ Eksempel bryllup: Vi har en fantastisk lokation, med den smukkeste træ alle som baggrund. Her ville jeg bede jer stille jer i midten af træ alleen, så baggrund står fantastisk. For at få det naturlige i billederne, snakker jeg meget med jer og til jer, jeg giver jer små opgaver, så som at hviske i din partners øre hvad din livret er, hvad du mest glæder dig til ved dagen, på den måde kommer der naturlige smil, ansigt udtryk og kropssprog. Det kan også være jeg beder jer fortælle om den første date, tænke på det første kys, eller beder gommen dreje bruden rundt og tage ind til sig til et kys. På den måde anvender jeg både bevægelse og kommunikation til at skabe skønne minder til jer, UDEN at det er 1...2...3... SMIL Eksempel familie :   Lad os sige i er en familie med mor, far og 2 børn. Børnene synes ikke det er verdens bedste ide at skulle fotograferes i dag. Så hvad gør vi ? Igen arbejder jeg med semiopstillede billeder, men denne gang med meget mere fokus på bevægelsen. Imens jeres børn render lidt rundt, guider jeg jer forældre til hvad i kan gøre, hvor i kan stå og hvordan vi får børnene med på ideen. Det kan være baggrunden er vand og strand, her ville jeg bede jer gribe hver sit barn, give dem en svinge tur, kilde dem, løfte dem op i luften, men jeg vil bede jer have fokus på at stå tæt på hinanden, evt med ryggen op af hinanden mens i giver hvert barn en flyve tur, eller holder dem ind til jer og kilder dem eller kysser dem. Alt efter hvordan børnene tager det, guider jeg videre. Det kan også være jeg beder jeres børn løbe om kap over til jer, hvor jeg så har fortalt jer at når de kommer over, skal i tage dem op og kysse og kramme dem.

536A7584-2.jpg
536A7554.jpg

Min redigerings stil 

En ting der er vigtigt når man vælger fotograf, er at kigge om metoden, tilgangen og redigerings stilen stemmer over ens med det udtryk man selv kunne tænke sig. Nogle kan godt lide de meget lyse redigeringer, andre de brunelige eller Moody. MIN redigerings stil, ligger sig meget op af de naturlige farver. Dvs er græsset grønt, så er græsset også grønt på billederne efterfølgende. Jeg kan finde på at dæmpe den grønne farve en smule så den ikke tager opmærksomheden i billedet, men som standard , fortrækker jeg mine billeder så tæt på virkligheden som muligt. Dette betyder ikke, at jeg ikke er inde og redigerer i billederne, for jeg gør mig meget i at få fremhævet det der er vigtigt i billedet. Dette igennem justeringen i styrken og klarheden på farverne, fjerne evt forstyrrende elementer, arbejde med lys og skygge m.m. Engang imellem vil i opleve der måske ligger 3 forskellige slags redigering af 1 billede. Min signatur redigering , en B&W redigering, og måske en mere kreativ redigering hvor jeg har været inde og lege med nogle ting jeg synes billedet ligger op til.

Fotografen bag kameraet

Til dagligt arbejder jeg som sygeplejerske på en akutmodtagelse. Jeg bruger rigtigt meget af min erfaring med kommunikation og relations arbejde fra sygeplejerksen, ovre i mit virke som fotograf. Samtidig har jeg en god situationens fornemmelse, specielt når jeg er ude til heldags bryllupper. Jeg ved godt hvornår det er okay at sludre et par ord med gæsterne, og hvornår jeg skal være en flue på væggen, ligesom jeg også ved mange sætter pris på jeg er så snaksagelig under portræt fotograferingen, så der ikke er tvivl om hvad jeg tænker. For mig er det en fantastisk følelse på deltid at kunne hjælpe mennesker i nogle af de sværeste stunder i deres liv, og i den anden ende som deltids fotograf, at møde mennesker i nogle af deres bedste stunder i deres liv. Det er engang imellem en stor kontrast, men jeg elsker det. Jeg kan ikke huske præcis hvornår jeg begyndte at fotograferer, men er ret sikker på jeg har haft et kamera i hånden siden jeg fandt ud af hvad det var. Efter små 20 år med et kamera i hånden, blev jeg i 2020 enig med mig selvom at jeg nu også ville lære at bruge kameraet og følge min passion for fotografering. Jeg tog derfor et mentor forløb som startup og har så efterfølgende brugt endeløs af timer med kameraet i hånden, foran computeren på youtube videoer, redigerings værktøjer, søge viden og lærings om poseringer, tips og tricks og meget mere. Idag har jeg så egen hobby virksomhed hvor jeg primært fotograferer bryllupper, familier, konfirmationer, barnedåb og forskelligt kampsport.

6S1A7654.jpg
bottom of page