top of page

Konfirmations fotografering er undervurderet, du vil ikke fortryde det

Konfirmations fotografering

Konfirmations fotografering synes jeg tit bliver undervurderet. Det er en fotografering der i min verden skal prioteres. Dagen er en kæmpe stor dag, hvor dit barn træder ind i de voksnes rækker. Det er jeres unikke mulighed hvor hele familien er samlet til en lykkelig begivenhed at få familien foreviget. Samtidig vil konfirmaden elske at have billeder fra dagen de kan kigge tilbage på, og det samme vil i som forældre. Jeg kigger stadig jævnligt tilbage på mine egne billeder her 20 år senere, fortæller stadig om min egen fotografering, hvad jeg blev hentet i, og hvordan dagen var. Hos KlosterskovFoto findes der en løsning for alle familier. om det bare skal være portræt billeder eller om det er hele dagen, eller noget midt imellem. Læs med neden under.

Portræt fotografering

- Portræt fotografering: på dagen? lokation? tid? fælles billeder? læs mere her

Portræt fotografering af konfirmanden er en fantastiske måde at forevige dagen på, og samtidig fantastiske minder at kunne kigge tilbage på. men skal portrætfotograferingen foregå på dagen? Ikke nødvendigvis. Man kan også vælge at få lavet konfirmations portrætter en anden dag, end på dagen, ligesom det heller ikke nødvendigvis skal være efter kirken. har man fx. sen konfirmation, kan man overveje om portrætfotograferingen skal foregå før selve konfirmationen i kirken. Konfirmations fotografering hos KlosterskovFoto, går jeg rigtig meget op i at konfirmanden føler sig godt tilpas under hele sessionen. Selve sessionen bliver taget helt stillet og roligt, så det bliver en sjov og behagelig oplevelse for konfirmanden. Jeg skal nok bruge tid på at fortælle og forklare hvad planen er for fotograferingen, og sørger for at konfirmanden har andet at tænke på end selve fotograferingen, så vi får smukke billeder med naturlige smil. Det kan fx være jeg beder konfirmanden tænke på hvilke spændende og pinlige ting der kommer frem i talerne. En portrætfotografering for konfirmander skal man beregne ca 45-60 minutter. Jeg plejer at anbefaler at de første 15-20 minutter bliver brugt på familie fælles fotografering med konfirmanden på den udvalgte lokation, hvor de sidste 30-45 minutter er med konfirmanden alene og evt med det køretøj det er valgt. Ønskes der portrætter med fx Heste, så vær opmærksom på der måske skal bruges en smule ekstra tid, alt efter lokationer og hestenes humør på dagen.

6S1A4144.jpg
6S1A3228.jpg

Fotografering i Kirken

- Hvorfor vælge fotografering i kirken?

Hvorfor vælge fotografering i kirken? Det giver unikke billeder kun til jeres familie, og samtidig kan i som familie læne jer tilbage og bare nyde dagen. Nyde at se jeres barn tage det store skridt ind i de voksnes rækker. Når man vælger at have en fotograf med i kirken, sikre i jer at der er en, som kun har jeres familie og konfirmand for øje. Alt opmærksomheden iforhold til fotografering ligger på jeres familie og konfirmand. Det er dog meget forskelligt hvor meget fotografer må i kirken, og derfor kan det også varrierer meget med hvilken billeder der er mulighed for at få. oftes oplever jeg at man har gode muligheder for skønne billeder når konfirmanderne kommer ind og sætter sig, når de går op til alteret, og når jeres barn bliver konfirmeret. Alt fotografering ud over er meget individuelt alt efter hvilken præst det er, samtidig er det også meget forskelligt hvor meget man må bevæge sig rundt. Vælger man fotograf i kirken, vil der også være en til at fange lidt af lykønskningerne efter konfirmationen, ude foran kirken. Ydermere kan man prioteret at få portræt billeder inde foran alteret. Hvis du overvejer fotografering i kirken, anbefaler jeg at undersøge hvor meget en fotograf må og ikke må få præsten i den pågældende kirke. På den måde vil i hurtigt kunne mærke om det er en løsning for jer.

Fotografering til festen

- Hvad indebære det?

Fotograf med til festen? Kan være en rigtig god ide ! Det gør at i som familie eller forældre ikke skal bekymre jer om, om der kommer til at være billeder nok i kan se tilbage på og mindes sammen. Når man vælger at have fotograf med til festen, får man hos KlosterskovFoto, en fotograf der arbejder med princippet '' Fluen på væggen''. Dvs at jeg ikke mingler, men bevæger mig rundt stiller og roligt og dokumenterer konfirmandens store dag. Hvis man vælger at have fotograf med, vil i også være sikre på at der kommer skønne mindeværdige billeder fra dagen, og i skal ikke bekymre jer om at have telefonen op af lommen for at huske at få billeder ved diverse taler og indslag. Ydermere er der god mulighed for også at få et stort fælles billede af alle gæsterne samlet. Man behøves ikke nødvendigvis at have fotograf med hele dagen. Jeg har rigtig mange familier, der vælger at have mig med de første par timer af festen. Dvs jeg tit er med i kirken, portrætfotografering efterfølgende også 2-3 timer til selve festen. Er jeg med et par timer til selve festen har jeg fokus på at få lidt billeder af bordpynten, det mad der når at blive serveret imens jeg er der, gavebord, hvis konfirmanden når at åbne nogle af gaverne mens jeg er der, fotograferer jeg også det. Jeg går meget op i at have en god dialog med jer og forventningsafstemme. Ud over lidt af deltaje billederne, kan det også være en god mulighed for at få taget billeder af konfirmanden med forskellige familie medlemmer. Min tilgang er igen meget ''fluen på væggen'' hvor jeg bestræber mig på at få en god blanding af closeups billeder, men også full view billeder hvor man kan se mange mennesker og mærke stemningen.

6S1A4183.JPG
6S1A3695.jpg

Fotografering med dyr

- Fotografering med dyr? det kan også klares

Fotografering med heste, hunde eller andre dyr med stor betydning ? Intet problem. Specielt fotografering med heste har jeg været så heldig at have flere af. Jeg er ikke bange for nogle dyr, men sørger for at have en rolig tilgang omkring dem. Jeg forhøre mig også altid hos jer om der er noget jeg skal være opmærksom på ved jeres dyr, hvad de kan og ikke kan. Ud over det sætter jeg stor pris på at i har nogle godbidder jeg ved de må få, så jeg kan sige pænt hej til dyrene der skal fotograferes med konfirmanden.

Processen

Konfirmand+hest
Konfirmation

Her kan du læse lidt om processen ved at booke mig som fotograf ved konfirmation. 

01

Tanken

Du har besluttet dig for at finde en fotograf der skal forevige dit barns store dag i større eller mindre grad. Det er her vigtigt at du undersøger portefølje, fotografens stil og tilgang , samt får en fornemmelse af om KlosterskovFoto kunne være valget for jer. 

03

Booking

Vi har nu haft den første kontakt, og i har besluttet at bruge mig som fotograf til konfirmationen. Her skal i finde ud af hvilken af mine pakker i kunne tænke jer, eller have snakket med mig om hvis der har været helt andre ønsker end hvad pakkerne tilbyder. Her efter booker i, igennem booking formularen. 

02

Kontakt

Du har kigget min portifølje igennem, og vil gerne vide mere. Her er det muligt at kontakte mig igennem kontakt formularen med eventuelle spørgsmål, forespørgelse om ledig dato og tid, eller andet. Det kan også bare være for at mærke kemien. Enten er korrespondancen over mail eller hvis ønskes telefon samtale.  Det altid muligt at booke en uforpligtende telefon samtale. 

04

Betaling

Efter booking vil i få en bekræftelses mail på booking, hvor der vil være angivet det aftalte på dagen. Her ud over vil der blive opkrævet at reservations gebyr som ikke tilbage betales ved afbud på 500 kr.  Det restende beløb modtager i en faktura på der skal være betalt 7 dage før fotograferings dagen, med mindre andet er aftalt.

05

Inden konfirmationen

Hvis ikke allerede det er aftalt over telefon møde, vil jeg seneste et par uger inden, tage kontakt til jer over mail. Her vil i modtage en konfirmations guide med tips og spørgsmål. Oftest vil jeg også gerne bede om en liste over forskellige konstellationer i ønsker familie billeder i, så jeg er sikker på i får alle jeres ønsker med ude på lokationen, eller ved festen (Hvis i også har booket mig til det) 

07

På dagen !

Alt efter hvad i har booket, møder jeg enten op 30 min før kirken, omkring hvor kirken bør slutte, eller ude på lokationen for portræt fotografering. Her påbegynder den aftalte fotografering

06

dagene inde

Ca 2 dage før vil jeg sende en lille sms, om alt er klar til den store dag, også for at være sikker på der ikke er nogle ændringer. Her kan i også stille spørgsmål ved behov. 

08

Efter den store dag

Alt efter aftale og valg af pakke, leverer jeg som hoved regel et lille sneakpeak på 2-5 billeder inden for 72 timer efter endt fotografering. De restende billeder vil blive leveret inden for 3 uger efter fotograferingen. Her vil i modtage en mail til et online galleri i kan downloade fra, fra flere enheder. Albummet vil være åbent i 14 dage til downloads.

bottom of page